Heenvliet - Rondje Voorne-Putten (36, 54 of 67 km).

Deze fietstochten starten in de plaats Heenvliet net ten zuiden van het Rotterdamse Botlek gebied. Als ergens het contrast groot is, is het hier. De Botlek is zo dichtbij en toch fiets je door prachtige natuur langs vaarten, riviertjes en zeearmen. De tocht gaat grotendeels over vrijliggende fietspaden. Kortom een verademing om hier te fietsen.
Na Brielle moet er worden overgevaren naar Rozenburg. Klik hier voor de vaartijden van het fiets-/voetveer.

Wij hebben ongeveer halverwege een kort uitstapje gemaakt naar de Maasvlakte. We wilden dit kunstmatig aangelegde eiland rond fietsen, maar dit was niet meer mogelijk, dus moesten we dezelfde weg terug. Dit gedeelte heb ik uit de route gehaald. Als je toch even naar de Maasvlakte wilt fietsen, kun je de GPS-track "Maasvlakte" volgen (in het blauw weergegeven op de kaart). De fietsroute wordt dan ruim 8 km langer.
Als je 67 km (exclusief Maasvlakte) te lang vindt, dan kan de route worden ingekort. In Hellevoetsluis moet je dan kiezen voor de verkorting zoals ook op het overzichtskaartje in rood is aangegeven. Er is voldoende horeca onderweg, maar beduidend minder in het laatste gedeelte, na Hellevoetsluis.

Het fietsknooppuntensysteem zoals dit inmiddels in een groot gedeelte van Nederland is ingevoerd, is hier helaas nog niet aanwezig. Maar met een goede fietskaart kan deze route vrij eenvoudig zonder GPS worden gefietst. Kijk voor een gedetailleerde kaart in Google Maps. Klik hier om de fietsroute in Google Maps te openen.

Hoe kom ik bij de startplaats aan de Toldam te Heenvliet?
Klik hier.


Download hier de GPS-route



U komt door of langs de navolgende plaatsen:
Heenvliet, Zwartewaal, Brielle, Oostvoorne, Rockanje, Hellevoetsluis, Zuidland, Abbenbroek, Geervliet.


 Kaartje van de fietsroute
Klik hier of op het kaartje voor een groter beeld.

St. Catharijnekerk te Brielle

Maasvlakte

Duinpad naar zee

Haven Hellevoetsluis

Vuurtoren Hellevoetsluis

Strandje aan het Haringvliet

Moeras langs het Haringvliet

Klik op een van de foto's voor een groter beeld.





Hoe kom ik er?

Vul postkode
of straat en woonplaats in, gescheiden door een spatie.







De route wordt in Google Maps getoond in een nieuw venster.